Cum să scrieți titluri care să atragă atenția

Discuția cu destui copywriteri va dezvălui că titlurile sunt cruciale pentru succesul copywriter-ului. Titlul dvs. nu va fi citit de majoritatea oamenilor. Doar cei care sunt atrași de un titlu care atrage atenția vor citi prima propoziție a exemplarului tău.

Titlul tău este important. Un titlu bun va convinge mai mulți oameni să-l citească, în timp ce unul rău îi poate trimite pe potențiali clienți să caute alte locuri în care să-și cheltuiască banii. Ajungem la celebrul citat al lui David Ogilvy:

„Este evident că titlul tău trebuie să-ți vândă produsul…”.

Ogilvy credea că titlurile sunt atât de importante încât valorează 90% din banii publicitari. Este posibil?

De ce titlurile valorează 90% din dolari din publicitate

Titlurile unei campanii sunt atât de esențiale încât un singur cuvânt poate face o diferență enormă. Modificările unui singur cuvânt pot crește numărul de clicuri cu 46%, conform experienței noastre cu subiectele e-mailului.

Ratele de deschidere au fost aproape identice, iar reclama prin e-mail a fost aceeași pentru ambele versiuni. Cu toate acestea, clicurile au crescut cu 46% în versiunea 2. Versiunea câștigătoare a anunțului ar obține peste 17.000 de clicuri dacă ar fi trimisă la 2.000.000 de persoane prin e-mail. Aceasta este o diferență semnificativă în rezultatul final.

De ce sunt titlurile atât de importante, vă întrebați? Deoarece sunt prima linie de copie pe care o vor citi clienții tăi, este important. Ele fac o impresie asupra cititorilor, care poate fie să-i atragă, fie să-i alunge.

Chiar dacă copia ta este grozavă și convinge 3 din 10 persoane să cumpere, titlul îi va face somnoros. Doar o mică parte din clienții care ar fi cumpărat ceva de la tine îl vor citi și vor face o achiziție.

Un titlu poate fi diferența dintre o pagină de pornire, un anunț sau un subiect de e-mail. Titlul stabilește tonul pentru toată copierea. Veți obține mai multe vânzări dacă titlul atrage cititorii. Dacă nu, ei se vor întreba ce s-a întâmplat.

Am dedicat o întreagă postare titlurilor. Urmați aceste puncte pentru a afla cum să creați titluri care să atragă atenția și să transforme cumpărătorii în cititori.
Cum să scrieți titluri care să atragă atenția, care convertesc

În primul rând, trebuie să cunoașteți regula nr. 1 a scrierii titlului: să citiți prima propoziție, acesta este scopul principal.

Este neapărat să întâlniți această regulă dacă țineți pasul cu cercurile de copywriting. Majoritatea copywriterilor consideră că îi convinge pe potențialii clienți să continue să citească drept regula numărul unu pentru scrierea titlurilor.

Clienții tăi vor continua să citească dacă îi poți convinge. Mai întâi, scrieți un titlu care să vă atragă clienții și să-i facă să vrea să citească prima propoziție.

Acestea sunt doar patru reguli suplimentare de reținut. Acestea sunt cele „patru U” în scrierea titlurilor, așa cum sunt predate de mulți copywriteri.

Cele patru tipuri:

  • Titlul dvs. ar trebui să fie distinctiv
  • Titlul dvs. ar trebui să fie extrem de specific.
  • Titlul dvs. ar trebui să comunice urgența.
  • Titlul dvs. ar trebui să fie informativ.

Deși este dificil să le includeți pe toate patru într-un singur titlu, veți putea crea titluri care să fie mai convingătoare pentru potențialii dvs. clienți. Să discutăm pe fiecare în detaliu.

  1. Titlul dvs. ar trebui să fie distinctiv

Titlul tău ar trebui să fie unic. Titlul tău nu va fi unic dacă este același cu al tuturor celorlalți. Clienții nu vor crede că compania dvs. este diferită de alte companii, așa că nu vă vor putea alege pe dvs.

Clienții de astăzi sunt mai inteligenți decât oricând. Sunt obișnuiți să vadă aceleași reclame din nou și din nou.

Cu toții ne amintim că am văzut o reclamă care spunea: „Cumpărați acum cu trei plăți lunare mici de 24,95 USD. Așa este. Plătiți doar 24,95 USD pe lună Cumpărați astăzi și obțineți gratuit un curățător de morcovi de 19,95 USD.

Aceste reclame sunt folosite de companii pentru că funcționează. Cu toate acestea, mulți oameni sunt dezactivați de același limbaj comercial pe care îl aud din nou și din nou.

Ei ies de îndată ce aud „Trei plăți egale pentru 24,95 USD”, sperând să audă ceva mai convingător.

Clienții vor adormi automat dacă suni la fel ca toți ceilalți. Dar dacă ieși în evidență și mesajul tău este diferit, va face diferența. S-ar putea chiar să îi încântați suficient pentru a cumpăra de la dvs.

Acesta este, din punct de vedere tehnic, un slogan. Dar, în realitate, sloganele pot fi titluri.

Ce este atât de special la acest „titlu”? Pentru început, este unic. Nu este plictisitor și nu arată la fel ca mii de alte sloganuri. Este, de asemenea, îndrăzneț. Ea reflectă personalitatea. Este distinctiv. Atrage atenția clienților.

Trebuie să fiți dispuși să riscați să scrieți titluri ca acestea. Cu toate acestea, beneficiile de a fi unic și diferit înseamnă că nu vei fi în aceeași categorie cu concurenții tăi.

Clienții cărora nu le plac roboții corporativi plictisiți au șanse mai mari să fie conectați cu dvs.

Este o afacere bazată pe personalitate care funcționează pentru că este în primul rând umană. Afacerile sunt ca oamenii: vor să facă afaceri cu oamenii care le plac.

Oamenii vor fi mai înclinați să facă afaceri cu afacerile care le plac. Preferăm să dăm banii noștri decât cuiva care nu ne place.

Măcelarii locali și alți furnizori de servicii s-au putut distinge prin faptul că sunt mai accesibili. De asemenea, puteți oferi afacerii dvs. o personalitate care să atragă clienții.

Gary Vaynerchuk și Brian Clark au făcut același lucru cu Wine Library TV. MailChimp este un alt exemplu de afacere cu o personalitate distinctă care iese în evidență față de restul.

  1. Titlul tău ar trebui să fie extrem de specific

Titlul tău nu ar trebui să fie doar unic, ci și extrem de specific. Titlul dvs. ar trebui să conțină suficiente informații pentru ca clienții să determine dacă oferta merită timpul lor. Clienții nu vor putea spune dacă titlul pe care îl scrieți nu este suficient de clar.

Iată un exemplu.

Am dat peste un blog intitulat „Vă veți fi dor”. A fost cu ceva vreme în urmă. Nu știam ce este. Este proprietarul câinelui un supraviețuitor? Câinele ei a murit? A mai fost ceva? Deși mi-a părut rău pentru ea, nu știam ce se întâmplă.

După ce am dat clic, am descoperit că era o postare despre Steve Jobs. Autoarea scrisese despre sentimentele ei de pierdere pentru domnul Jobs, deoarece acesta decedase recent. Deși a ajuns să fie o postare foarte bine scrisă, nu am știut despre ce este vorba până când am dat clic pentru a citi.
Titlul paginii de pornire a lui Rejoiner evidențiază un beneficiu specific și identifică persoanele cărora le vinde. Titlul de pe pagina de pornire al lui Rejoiner, „Cărucioare abandonate”, atrage atenția comercianților cu amănuntul de comerț electronic, în timp ce le spune că vor putea obține „cu 15% mai multe vânzări”.

Este posibil ca comercianții electronici să nu fie conștienți de faptul că oferta a fost direcționată către ei dacă nu era specifică. S-ar putea să citească titlul și să nu se poată identifica drept clientul ideal. Apoi puteau merge mai departe. Titlurile ar trebui să fie suficient de precise pentru a atrage atenția clienților țintă.

  1. Titlul dvs. ar trebui să comunice urgența

Titlul dvs. ar trebui să transmită urgență ori de câte ori este posibil. Titlul dvs. ar trebui să entuziasmeze cititorii și să-i facă să vrea să citească mai mult. Nu este o regulă care trebuie respectată tot timpul, dar funcționează bine atunci când este.

Această postare a fost un succes pe blogul KISSmetrics. Această postare se intitulează „Pierzi vânzări oferindu-le clienților prea multe opțiuni?”. Deci, de ce a reușit atât de bine?

Transmite urgență. Îi face pe proprietarii de afaceri să se gândească: „Hmmm… poate că vânzările mele scad”. Pentru a afla, trebuie să citesc acest articol.” Ei dau clic pe link pentru a continua să citească. L-au citit pentru că sunt atât de disperați să piardă vânzări.

Este o idee bună să folosiți titluri care comunică urgență, pentru a-i determina pe oameni să citească în continuare.

  1. Titlul dvs. ar trebui să fie informativ

Acesta este poate cel mai important sfat. Titlul dvs. ar trebui să fie util și să transmită un beneficiu. Dacă nu este, este posibil ca oamenii să nu mai vrea să citească. Oamenii vor să știe ce beneficii vor primi citind scrierile tale.

Aceasta este, de asemenea, una dintre regulile cele mai frecvente încălcate de companii. Pentru că majoritatea oamenilor cred că titlurile ar trebui să fie inteligente, ajung să scrie ceva creativ.

Ei nu reușesc să comunice un beneficiu cititorilor și nu le oferă niciun motiv să se oprească din citit. Aceștia ajung să fie vânduți dezamăgiți, deoarece nimeni nu acordă atenție copiei lor. Aceasta este o greșeală pe care nu doriți să o faceți.

Ce beneficii promite Bidsketch? Bidsketch promite că puteți crea rapid propuneri profesionale pentru clienți. Acest lucru vă va ajuta să obțineți mai mulți clienți și să vă reduceți timpul. Ce nu e grozav la asta?
Scrieți un titlu.

Să exersăm acum să scriem titluri pentru afacerea noastră.

Scrieți titlul care vă trece în cap.

Următorul este un instrument simplu de sondaj pe care l-am creat pentru acest exemplu.

Titlul 1: Proprietarii de site-uri web pot folosi sondaje ușor de utilizat

Vom învăța din acest titlu ce nu este atât de bun.

Transmite un beneficiu vag. Deși este benefic să fie „ușor de utilizat”, este de așteptat ca astfel de instrumente să fie ușor de utilizat.

Este, de asemenea, foarte larg. Instrumentul este descris ca fiind „sondaje ușor de utilizat”. Ar trebui să se distingă de alte instrumente de sondaj, notând modul în care a fost făcut pentru vizitatorii site-ului web. Există multe alte instrumente care pot fi folosite pentru a efectua anchete generale. Acest instrument este unic deoarece permite proprietarilor de site-uri și vizitatorilor să se interogheze reciproc.

Nu este vizat. Deși precizează că este pentru proprietarii de site-uri web, am identificat anterior publicul nostru țintă ca fiind startup-urile și agențiile de marketing. Oferta noastră nu va fi observată de proprietarii generali de site-uri web. Ei nu vor ști că produsul nostru este în mod special vizat pentru ei.

Să îmbunătățim acest titlu subliniind marele beneficiu pe care îl oferă produsul. Acestea sunt doar câteva dintre variațiile titlurilor.

Titlul 2: Aflați mai multe despre vizitatorii dvs. și despre modul în care aceștia interacționează cu site-ul dvs
Titlul 3: Aflați ce întrebări pun vizitatorii și ce este important pentru ei
Titlul 4: Aflați mai multe despre clienții dvs. pentru a vă optimiza site-ul
Titlul 5: Obțineți informații care măresc ratele de conversie și vânzările

Aceste titluri sunt o alegere mai bună decât o variantă, deoarece descriu produsul, dar nu oferă niciun beneficiu. Aceste titluri se concentrează mai mult pe beneficiile reale ale produsului decât pe simpla descriere a acestuia.

Numărul cinci este cea mai atrăgătoare dintre aceste opțiuni. Merge dincolo de suprafață și abordează ceea ce își doresc cu adevărat oamenii, adică să crească conversiile și vânzările. Este grozav să afli mai multe despre clienți, dar nu este suficient să crești vânzările și conversiile.

Să mai facem câteva titluri pe baza acestor întrebări:

Titlul 6: Cum să sondați clienții și să știți ce întrebări să puneți
Titlul 7: Cum să creați întrebări de sondaj acționabile – Este ușor!
Titlul 8: Cum să sondați vizitatorii site-ului web și să aflați mai multe despre aceștia

Acestea sunt cele mai bune trei titluri pe care le putem extrage din răspunsuri. Cea mai bună opțiune este # 8, deoarece # 6 și 7 oferă doar un beneficiu secundar. Adevăratul beneficiu al instrumentului de sondaj este capacitatea de a afla despre vizitatori și de a îmbunătăți site-ul. A ști ce întrebări să pui este un beneficiu secundar. Vom adăuga, de asemenea, numărul 8 pe lista finaliștilor.

Iată câteva titluri pe care le putem crea:

Titlul 9: Aflați mai multe despre clienții dvs. pentru a crește vânzările online
Titlul 10: Scrieți o copie mai bună și creșteți vânzările cu informații utile despre clienți
Titlul 11: Optimizați-vă site-ul înțelegându-vă vizitatorii
Titlul 12: Cum să aflați cine vă vizitează site-ul

Aceste patru numere sunt cele mai eficiente, cu # 9-10 demonstrând beneficiile reale ale instrumentului de sondaj. În timp ce optimizarea site-ului dvs. și aflarea câte persoane îl vizitează sunt drăguțe, scopul este de a crește vânzările și de a crea o copie mai bună. Vom adăuga încă 9 și 10 pe lista noastră de finaliști.

Ce am învățat?

Am descoperit că nu este suficient să descriem produsul doar într-un titlu. Este mai bine să comunicați beneficiul uriaș pe care îl va obține clientul prin utilizarea produsului.
De asemenea, am aflat că răspunsurile la sondajul clienților pot oferi informații valoroase pentru titluri. Ei dezvăluie ce cuvinte folosesc pentru a vă descrie produsul. Acordarea atenției răspunsurilor la sondaj vă va ajuta să evitați utilizarea cuvintelor care nu sunt obișnuite în vocabularul clienților dvs., evidențiind totodată beneficiile care contează cu adevărat pentru ei.

Să ne uităm acum la câteva exemple de titluri de pe internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *