Sfaturi pentru crearea unei prezentări online grozave

Prezentările virtuale pot fi ca zborul într-un avion. În timp ce începutul și sfârșitul sunt foarte importante, mijlocul este puțin neclar.

Dacă vrei să prioritizezi orice aspect al prezentării tale, este mai bine să-ți concentrezi energia pe primele și ultimele minute. Să ne concentrăm asupra primelor momente.

Începutul prezentării tale este crucial pentru că dă tonul. O primă impresie bună vă va face încrezător și vă va ajuta audiența să se relaxeze. Acest impuls înainte va continua în partea de mijloc a prezentării dvs., unde veți prezenta cea mai mare parte a datelor/statisticilor/informațiilor dvs., așa că, dacă nu obțineți prima impresie, nu veți obține acel impuls înainte de care aveți nevoie. pentru restul prezentării dvs.

Crede-mă, oamenii te vor judeca aproape imediat! Iată faptele:

Când oferiți o prezentare online, este important să vă asigurați că începerea dvs. este cât se poate de lină și fără erori. Ar trebui să fiți pregătit să eliminați orice blocaje.

Erorile computerului pot fi remediate: înainte de a oferi o prezentare virtuală, verificați de două ori sau de trei ori toate echipamentele. Verificați dacă microfonul, camera web și internetul funcționează. Publicul tău ar putea crede că nu ești de încredere dacă încurci detaliile tehnice în timpul unui apel video.
Distragerile pot fi eliminate prin dezactivarea notificărilor telefonului și a zgomotelor ventilatorului. De asemenea, asigurați-vă că în camera dvs. nu există animale de companie/copii. Amintiți-vă că până și cele mai mici zgomote ar putea fi auzite de publicul dvs.
Îmbrăcați-vă corespunzător: acesta este unul simplu pe care mulți oameni îl uită. Ai simțit vreodată că trebuie să porți ceva mai frumos într-o situație? Când faci o prezentare de afaceri, asigură-te că te îmbraci corespunzător (da, chiar și pantalonii). Cel mai bine este să vă potriviți publicul. Dacă aveți îndoieli, mergeți profesionist. De asemenea, ar trebui să purtați o culoare care să iasă în evidență din fundal, dar care să nu vă distragă prea atenția.
Fi fericit. Nu ne putem ascunde emoțiile, fie că ne place sau nu. Oamenii vă pot percepe vocea și vă pot auzi emoțiile, potrivit cercetărilor. Dacă nu te simți fericit, stimulează-ți starea de spirit! Puteți viziona câteva videoclipuri YouTube pentru a obține un plus de energie sau pentru a vă oferi puțină motivație. Trebuie să suni încrezător și fericit înainte de a intra în direct.

Ce înseamnă această greșeală de ortografie a lui Isaac? IISSAAQQ este cea mai bună modalitate de a începe o prezentare online.

Spărgător de gheață virtual: aceasta este o modalitate excelentă de a-ți determina publicul să se conecteze cu tine. Un spărgător de gheață care poate fi efectuat pe internet înainte de începerea oricărei prezentări este ceva ce îl țin la îndemână. Este una dintre modalitățile mele preferate de a intra în legătură cu publicul meu.
Ilustrație: publicului i se poate cere să-și amintească…”. De asemenea, pot oferi o imagine sau desena o scenă.
Povestea despre cineva: Poveștile scurte pot fi foarte convingătoare. Cu toate acestea, este important să păstrați povestea scurtă și să nu se prelungească.
Statistică sau fapt surprinzător? O statistică bună poate stimula gândirea și poate provoca percepțiile oamenilor.
Aforisme: aforismele sunt fraze sau zicale comune, cum ar fi „un măr pe zi ține doctorul departe” (cu excepția cazului în care stai cu un computer Apple mai mult de 8 ore pe zi).
Analogie sau metaforă: folosirea analogiei („Interfața utilizatorului, precum curățarea unei cepe”) pentru a descompune termenii complicati, poate fi mai ușor pentru public.
Întrebare: A pune o întrebare care este captivantă poate crește implicarea publicului. Sau, chiar și adresarea unei întrebări retorice îi poate încuraja să gândească în afara cutiei.
Citat: O modalitate excelentă de a începe o prezentare online este utilizarea unui citat. Cu toate acestea, ar trebui să se refere la prezentarea dvs. și să fie dintr-o sursă de încredere.

Publicul tău va fi bucuros să audă că prezentarea ta s-a încheiat. S-ar putea să se simtă inspirați sau să fi învățat ceva. Nu vrei să te prăbușești și să arzi dacă ai ajuns până aici. Iată câteva modalități de a crea o prezentare care va rămâne cu publicul mult timp după încheierea evenimentului.

Există o soluție ușoară. Ultimele diapozitive ale prezentării dvs. nu ar trebui să fie prea grele de informații. Acesta este mijlocul. Ultimul slide ar trebui să fie convingător, dar și ușor de înțeles.
Asigurați-vă că diapozitivele de capăt sunt clare. Acest lucru va evita momentele incomode precum „Deci, aveți întrebări?” Acesta poate fi un rezumat al prezentării sau un apel la acțiune.
Adăugați un cadou digital: asigurați-vă că includeți un cadou digital la sfârșit. Toată lumea adoră să obțină lucruri. Nu ar trebui să se oprească pentru că suntem online. Este posibil să puteți descărca un PDF sau un alt document care conține mai multe cercetări sau statistici legate de prezentarea dvs.
Fii un lider făcând apel la acțiune. Emoția determină apeluri la acțiune. Ele funcționează pentru că oamenii răspund la emoții mai mult decât la logică. Atunci când afacerea dvs. propune o soluție la o problemă existentă, ați putea lua în considerare beneficiile emoționale față de statistici. Clienți mai fericiți față de returnări mai mici ale produselor, mediu mai curat față de o amprentă de carbon mai mică și așa mai departe. Această dublă metodă poate fi folosită: Începeți cu negativul pentru a evidenția posibilele consecințe negative ale nerespectării recomandării dumneavoastră. Puteți adăuga apoi pozitivul pentru a evidenția beneficiile care ar putea apărea dacă recomandarea dvs. este acceptată.
Folosiți umorul pentru a închide o prezentare: umorul este o modalitate excelentă de a face acest lucru. Dacă este făcut corect, poate face o impresie de durată asupra publicului dvs. timp de zile, săptămâni sau chiar luni. Există mai multe moduri de a-ți încheia prezentarea cu umor. Puteți începe prezentarea cu o întrebare și apoi răspundeți într-un mod plin de umor, surprinzător, la sfârșit. De asemenea, puteți încheia o poveste pe care ați început-o, dar s-a încheiat la mijlocul sau la începutul prezentării. Comedianții de stand-up sunt o sursă excelentă de inspirație. Avionul este un exemplu grozav de umor de apel invers. Un pasager este văzut urcând într-un taxi la începutul filmului. Șoferul îi spune pasagerului că va aștepta, dar nu se întoarce niciodată și pasagerul ajunge într-un avion. Această scenă, care este amuzantă și memorabilă, este prezentată în genericul de închidere.

Arată-ți fața

Știați că oamenii găsesc chipurile atractive? Studiul lui Richard Fantz a arătat că sugarii privesc de două ori mai mult chipurile umane decât adulții. Fețele sunt o parte intrinsecă a ADN-ului nostru. Iubim fețele. Al tău nu face excepție.

Să-ți arăți fața este o modalitate excelentă de a-ți crește gradul de simpatie atunci când faci o prezentare online sau când primești pentru prima dată un videoclip cu un nou contact de rețea online. Zoom și Skype vă permit ambele să vă arătați fața în timp ce vă partajați ecranul. Iată o imagine cu mine într-un webinar despre cum să prosperi într-un loc de muncă digital.

Sfat profesionist: puteți trece la nivelul următor făcându-vă copii de rezervă pentru camera web. Acest lucru vă va permite să vă comunicați mai clar limbajul corpului. Gesturile mâinilor tale sunt unul dintre cele mai bune indicii nonverbale pentru a transmite carisma. Studiul de la Toronto a arătat că singurul lucru de care aveau nevoie observatorii era să vadă limbajul corpului prezentatorului. Acesta este cât de puternic poate fi limbajul corpului. Îndepărtați telefonul, camera sau computerul de față, astfel încât mâinile și partea superioară a corpului să fie vizibile!

De asemenea, puteți obține următoarele beneficii din folosirea mâinilor:

Salutați cu mâna și fluturați „Bună ziua” (FAC ÎNTOTDEAUNA asta)
Folosește gesturi explicative când vorbești
Mâinile vizibile când asculți

Folosește elementele vizuale în avantajul tău

Te-ai întrebat vreodată cum să folosești cel mai bine elementele vizuale într-o prezentare online? Puteți folosi mijloace vizuale pentru:

Implicați publicul
Permiteți audienței să rețină informațiile
Idei complexe explicate în moduri mai simple, mai ușor de înțeles
Adăugați varietate diapozitivelor dvs

În toate prezentările mele online sau in acele filme porno gratis, folosesc elemente vizuale! Este greu să-ți menții publicul interesat și distras online. Mesajul tău nu va fi transmis dacă publicul tău este plictisit de liste lungi de cuvinte. John Medina (autorul cărții Brain Rules), spune:

Ne amintim doar 10% din ceea ce citim dacă doar citim textul. Aceasta este la 3 zile după ce l-am primit efectiv.
Dacă includem o imagine relevantă, este posibil să ne amintim 65% din informații trei zile mai târziu!

Elementele vizuale sunt o modalitate excelentă de a vă face informațiile mai memorabile. Acestea sunt doar câteva exemple de elemente vizuale pe care le puteți folosi pentru a vă îmbunătăți prezentările.

  1. Fotografii de stoc
  2. Videoclipuri Youtube
  3. Grafice de bare
  4. grafice circulare
  5. GIF-uri
  6. Poante
  7. poze desenate manual

Benzi desenate cu figurine desenate manual sunt modalitatea mea preferată de a-mi ilustra articolele. Sunt amuzanți și foarte antrenați. Mă ajută să identific cele mai importante informații pe care vreau să le ia cititorii mei.

Iată un exemplu:

Aligatorii nu mănâncă doar carne, ci și fructe!

Adăugați interacțiune

Prezentările online pot fi dificil să atragă publicul. Pentru a-ți face publicul mai implicat, nu poți doar să adaugi elemente vizuale la prezentările tale virtuale, ci și să interacționezi cu acestea. Acestea sunt câteva idei de prezentare interactivă.

Recuzită

Recuzitele fizice sunt o modalitate excelentă de a crește implicarea publicului.

Cum poți folosi recuzita pentru o prezentare online? Elementele de recuzită pot fi folosite pentru a demonstra un produs sau concept, pentru a face glume sau pur și simplu pentru a fi memorabile. Elementele de recuzită ar trebui să susțină și să nu distragă atenția de la prezentarea dvs. Cheia pentru recuzita online este să vă asigurați că oamenii vă văd cu adevărat recuzita.

Dacă participați la un chat video, este important să evitați obiectele mici, care sunt greu de văzut pentru toată lumea. Puteți opri temporar partajarea ecranului pentru a permite publicului să se concentreze pe recuzita dvs.

Sfat profesionist: nu arătați niciodată recuzita decât dacă este absolut necesar. Este o idee proastă să dai recuzita și apoi să le iei imediat înapoi. Acest lucru va face ca publicul să fie în suspans și distras în timpul prezentării.

Gazdă chestionare și sondaje

Puteți include opinia publicului dvs. folosind sondaje în timpul prezentării. Într-o prezentare, aș putea introduce un test care are o listă de opțiuni de răspuns. Publicul meu poate vota apoi pentru răspunsuri. Este uimitor să vezi care răspuns este corect sau greșit!

Consultați secțiunea noastră de software pentru a afla cum să creați chestionare uimitoare pentru prezentări.

Întrebări și răspunsuri în direct

A pune întrebări este o modalitate excelentă de a îmbunătăți interacțiunea.

Dacă aveți un produs existent despre care doriți să discutați, întrebați-vă echipa „Care sunt cele mai frecvente plângeri ale clienților despre acesta?” Ei vor răspunde apoi și puteți prezenta idei pentru reclamațiile obișnuite ale clienților.

Iată cea mai bună parte…

Apoi, puteți merge la diapozitivul care abordează fiecare dintre aceste probleme în mod individual. Bam! S-au făcut două lucruri:

Această interacțiune adăugată este, de asemenea, disponibilă
Tranziția dvs. la următorul diapozitiv a fost lină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *