Ce este Ad Copy? Cinci sfaturi pentru a scrie o copie mai bună a reclamelor digitale

Când creăm reclame noi, ne este ușor să uităm de conținutul publicitar. Uneori, ne putem implica atât de mult în procesul de proiectare încât este ușor să uităm mesajul.

Ce este copierea publicitară și cum funcționează? Designul este important, dar copierea este ceea ce atrage oamenii către site-ul tău. Copia dvs. publicitară trebuie să fie clară, concisă și convingătoare.

Iată cinci sugestii pentru a vă îmbunătăți conținutul publicitar și pentru a crea un mesaj care să transforme browserele în cumpărători.

  1. Faceți titlul dvs. relevant

Ai doar câteva secunde ca marcă pentru a avea impact. Un titlu convingător este elementul cheie al unei reclame de succes.

Acestea sunt câteva sfaturi pentru a crea titluri

Pentru a implica imediat publicul, puneți o întrebare. Utilizați o întrebare care provoacă întrebări pentru a atrage atenția consumatorului și a-l face să-și dorească mai mult.
Remediați problema din titlu. Oamenii cumpără produse pentru a-și rezolva problemele. Faceți publicitate pentru soluția unei probleme legate de publicul dvs. și de produsul dvs.
Folosiți cuvinte cheie. Folosiți cuvinte cheie. Utilizați cuvinte cheie în interogarea de căutare pentru a vă conecta cu titlul dvs.
Fă-o amuzantă. Oamenii își amintesc glumele amuzante mai des decât își amintesc. Titlul dvs. ar trebui să fie amuzant pentru a vă diferenția marca.

  1. Folosiți cuvinte cheie

Cuvintele cheie ar trebui să fie folosite în textul corpului. Luați în considerare: ce cuvinte cheie ar căuta persoana dvs. ideală?

Nu este ușor să creați o copie publicitară care să includă cuvinte cheie. Este important să găsiți echilibrul potrivit între cuvintele cheie specifice și generale, în timp ce sună natural. Cuvintele cheie specifice sunt direcționate către persoana dvs., în timp ce cuvintele cheie generale ajung la un public mai larg. Ar trebui să le ai pe amândouă.

Cu toate acestea, lizibilitatea este cel mai important lucru. Nu încercați să forțați cuvintele cheie în copierea corpului. Mesajul dvs. poate deveni neclar dacă încercați să introduceți cuvinte cheie în textul de susținere. Mesajul dumneavoastră poate fi comunicat doar într-un spațiu foarte limitat. Prea multe cuvinte ar putea face ca publicul să-și piardă interesul.

Este important să recunoaștem schimbările care apar în impactul cuvintelor cheie. Este mai puțin despre ce, ci mai mult despre ce. Este important să înțelegeți intenția din spatele cuvintelor dvs. cheie. Ce caută consumatorul? Ei caută să cumpere ceva? Vor să găsească un anumit site web? Luați în considerare de ce cineva caută marca dvs. și apoi creați cuvinte cheie pe baza acestor intenții.

  1. Adăugați întotdeauna valoare

Copia publicitară ar trebui să se adreseze clientului țintă. Nu-și pierde timpul cu oferte irelevante. Clicuri calificate sunt mai bune decât clicurile.

Înainte de a începe să scrieți copia, definiți-vă publicul țintă. Publicul vă va ajuta să vă profilați persoana. Intreaba-te pe tine insuti:

  • Ce fel de întrebări pun ei?
  • Care sunt problemele lor comune?
  • Care este demografia lor personală?
  • Ce conținut consumă?
  • Cum produsul/serviciul meu ușurează viața cuiva?

Acest lucru vă va permite să înțelegeți mai bine cititorul și să vorbiți limba lor.

  1. Amintiți-vă îndemnul dvs. la acțiune

Amintiți-vă îndemnul la acțiune.

Nu presupuneți că oamenii vor ști ce doriți. Folosiți un limbaj simplu pentru a descrie pașii următori.

Când îți creezi CTA, gândește-te la obiectivele tale. Cauți să generați trafic? Cum puteți colecta clienți potențiali? Includeți cuvântul „descărcare” în CTA dacă doriți ca publicul să descarce conținut. Folosiți cuvântul „vizită” dacă doriți ca aceștia să vă viziteze site-ul. Verbele puternice de acțiune precum alăturați-vă, abonați-vă, lansați sunt cheia pentru cele mai bune CTA.

  1. Testează A/B copia publicitară

Testarea A/B a anunțurilor este o modalitate excelentă de a rămâne agil și de a găsi cele mai bune elemente. Dacă nu știți ce este testarea A/B, vă permite să comparați două lucruri și să determinați care dintre ele funcționează cel mai bine. Pentru a determina care combinație de cuvinte este cea mai convingătoare, puteți încerca diferite titluri și text publicitar. Într-un anunț, concentrați-vă pe beneficii și în celălalt propunerea de valoare. Comparați ambele anunțuri pentru a determina care dintre ele este cea mai eficientă.

Concluzie: copierea anunțului poate fi mai complexă decât pare. Nu sunt doar cuvinte. Este știință. Veți putea crea un anunț convingător, clar și concis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *